Sportmassage in Alkmaar

Sportmassage is, in tegenstelling tot wat mensen vaak denken, niet uitsluitend bedoeld voor sportende mensen. Sportmassage zorgt ervoor dat uw lichaam beter afvalstoffen en vocht kan afvoeren en verbetert de conditie van uw spieren en bevordert spierherstel.

Sportmassage is goed voor iedereen

Fantastisch dus voor sporters, maar juist ook voor mensen die zittend werk doen of veel dezelfde bewegingen maken. Daarnaast heeft sportmassage een ontspannend effect dat niet alleen fysiek, maar ook mentaal doorwerkt. Sportmassage heeft dus een positief effect op iedereen.

Waarom kiezen voor sportmassage bij Rise Up Sporttherapie?

U bent onder behandeling bij iemand die:

In welke gevallen kan ik gebruik maken van sportmassage?

Vlak voor een inspanning.
Een stimulerende massage van de spieren die u het hardst nodig heeft, zorgt voor een optimale doorbloeding en een betere prestatie.

Kort na een inspanning (training, wedstrijd).
Een sportmassage heeft tot doel vocht en afvalstoffen in de spieren te laten afvoeren. Hierdoor neemt zowel de spierpijn als de kans op blessures af. De massage bevordert (en versnelt) het herstel van het microtrauma in het spierweefsel, dat ontstaat bij inspanning na bijvoorbeeld een training of wedstrijd.

In de dagen na de inspanning.
Heeft u spierpijn, vermoeide spieren, een stijve nek, een pijnlijke rug, of gevoelige benen? Dit is vaak het gevolg van de inspanning van de vorige dag. Een ontspannende massage brengt verlichting en versnelt het herstel.

Als aanvulling op uw trainings- en conditieopbouw.
Wanneer we een sport uitoefenen of trainen voor een specifiek doel, vergt dit veel van ons lichaam. Elke geleverde inspanning vraagt om een periode van herstel. Met een sportmassage onderhouden wij uw spieren, waardoor de hersteltijd tussen uw trainingen wordt verkort, zodat u sneller en fitter aan uw volgende training kunt beginnen. Daarnaast heeft een sportmassage ook een preventieve werking. Na een training kunt u tijdelijk spierpijn ervaren die, wanneer genegeerd, tot aanhoudende pijnklachten en zelfs tot een blessure zou kunnen leiden. Door regelmatig gebruik te maken van een sportmassage in aanvulling op uw training, wordt uw spierpijn in een vroeg stadium behandeld, zodat de kans op uiting van klachten of blessures voorkomen kan worden.

Ter verlichting van (pijn)klachten.
Bij mensen met zittend werk of mensen die veel dezelfde beweging maken in hun werk, liggen spierklachten (zoals rugpijn of RSI) op de loer. Een sportmassage helpt u om van deze spierklachten af te komen en om nieuwe klachten te voorkomen.

Voorbeeld uit de praktijk

Tijdens een val van haar paard is Janny op haar rechterschouder beland en kwam onder behandeling van een fysiotherapeut. Toen de behandeling enkel nog massage van haar schouder behelsde, werd ze doorverwezen naar onze praktijk.

Lees meer...

Tijdens de intake werd duidelijk dat Janny inderdaad haar schouder weer kon bewegen, alleen niet over de volledige ‘range of motion’ beschikte en zeker niet pijnvrij. Net als veel mensen, had Janny een incorrecte houding, waarschijnlijk door haar kantoorbaan. De combinatie van deze houding en niet meer actief paardrijden, zorgde dat de klachten in haar schouder zich uitbreidden tot haar schoudergordel (schouder en bovenrug). De voorkant van haar grote schouderspier (de musculus deltoidius) voelde als een kabel. De verkleving zorgde ervoor dat haar hele schoudergordel naar voren werd getrokken. Dit ondersteunde niet alleen haar slechte houding, maar begon deze zelfs te versterken: haar bovenrug begon ook stijf en pijnlijk aan te voelen. 

De fysio had het juiste idee om dit los te masseren. Alleen was de verkleving te groot en te strak om met enkel sportmassage een blijvende verandering te kunnen bereiken. We hebben daarom in Janny’s behandelplan sportmassage met mobiliteitstraining gecombineerd. Tijdens deze trainingen zetten we het schoudergewricht in de juiste houding en rekten we met oefeningen de voorkant van de deltoidius op. Na drie behandelingen was de verkleving verholpen, had Janny weer de beschikking over de volledige ‘range of motion’ van haar schouder en was ze eindelijk weer pijnvrij.

Janny

Regelmatige check-up

Een frequent bezoek aan onze praktijk brengt veel voordelen met zich mee – en niet alleen op fysiek vlak. Bij Rise Up Sporttherapie kunt u, wanneer u vaker voor een sportmassage langskomt, gebruik maken van onze ‘regelmatige check-up’ aanbieding, die u een flinke korting oplevert.

Voorkom dat uw onschuldige spierpijn tot langdurige pijnklachten of een slepende blessure leidt.
Na een flinke inspanning of het uitvoeren van herhaaldelijke eenzijdig bewegingen, loopt uw spierweefsel een ‘micro trauma’ op en hopen vocht en afvalstoffen zich op in de spier. Dit manifesteert zich als de welbekende spierpijn. Veel mensen denken dat ze dit er wel uit kunnen lopen of trainen. Er blijven echter altijd wat afvalstoffen en opgehoopt vocht achter die zich vormen tot ‘spierknopen’. Deze knopen zijn duidelijk te voelen en kunnen, wanneer ze onbehandeld blijven, zich ontwikkelen tot ontstekingen.

Om te voorkomen dat een beetje spierpijn tot langdurige pijnklachten of een slepende blessure leidt, is het belangrijk om regelmatig een bezoek te brengen aan onze sportmasseur om uw spieren te onderhouden. Dit verkort uw hersteltijd en verkleint uw kans op blessures drastisch. Beginnende problemen worden opgelost en de vorming van nieuwe knopen wordt voorkomen. Kies voor onze regelmatige check-up en zorg ervoor dat u lekker kunt blijven bewegen!

De voordelen van onze maandelijkse checkup voor mensen die weinig of niet sporten:
Mensen die weinig tot niet sporten, hebben net zoveel baat bij sportmassage als mensen die dit wel doen. Want het hebben van een zittend beroep of het uitvoeren van eenzijdig herhalende bewegingen leiden ook tot spierklachten. Niet voor niets kampen veel kantoormedewerkers met RSI-klachten. Wij kunnen klachten met deze achtergrond heel goed behandelen. Daarnaast voorkomt een maandelijkse behandeling het ontstaan van nieuwe klachten en heeft de massage een sterk ontspannende werking voor lichaam én geest.

Kinesio taping

Kinesiotape is een elastische tape. Het wordt gebruikt om spieren te omzwachtelen (of: te tapen). Waarschijnlijk heeft u al diverse bekende sporters met deze felgekleurde tape op hun lichaam gezien. De tape is rekbaar en zet de spieren niet vast.

De unieke eigenschappen van deze tape brengen mogelijkheden met zich mee, die met reguliere tape niet haalbaar zijn. Zo kunnen we de tape bijvoorbeeld gebruiken om een spier zich maximaal tot een bepaald punt uit te rekken; na dit punt remt de tape de spier af. Bij een spier die te gespannen is, kunnen we de tape gebruiken om ervoor te zorgen dat hij juist wel iets verder kan rekken. Ook kunnen we in dit geval andere spieren, waar de gekwetste spier mee samenwerkt, aanspannen middels deze tape, waardoor de aangedane spier wat meer kan ontspannen (en daardoor wat verder kan rekken).

In de praktijk gebruiken we kinesio taping onder meer om pijn en zwellingen te verminderen, de houding en de spierfunctie te verbeteren en om mensen eerder te kunnen laten sporten na een blessure. Bent u geïnteresseerd in kinesio taping? Neem dan contact met ons op.

Ik wil meer weten over Sportmassage of Kinesio taping bij Rise Up Sporttherapie

Back To Top