skip to Main Content

Over Rise Up Sporttherapie

Rise Up Sporttherapie is opgericht door personal trainer en sportmasseur Ben Skinner. Ben is geboren en getogen in de Amerikaanse staat Michigan en woont sinds 2004 in Nederland. In 2010 is hij afgestudeerd als Sportmasseur bij het Nederlands Genootschap van Sportmassage. Daarnaast heeft hij diverse opleidingen gevolgd op het gebied van blessurepreventie, bewegingsleer, bewegingsanalyse, kinesio taping en andere vormen van massage. Sinds zijn afstuderen heeft Ben veel ervaring opgedaan als sporttherapeut. 

“Ik ben 40 jaar oud, woon samen met mijn vriendin Brigitta, vader van Tomas en Olivia en stiefvader van Jordan en Aiden. Vanaf mijn 5e ben ik fanatiek bezig met sporten. Denk hierbij aan voetbal, honkbal en American Football. Basketbal en atletiek waren echter mijn grootste liefdes. Op mijn 16e kwam ik voor het eerst in aanraking met wat nu al jaren mijn vak is. Ik liep een rugblessure op tijdens een basketbalwedstrijd. Meerdere artsen en evenzoveel scans konden niet boven water krijgen wat er aan de hand was, terwijl de blessure steeds terug bleef komen. Pas op mijn 20e werd ik doorverwezen naar een massagetherapeut; na zes maanden behandeling waren de klachten verdwenen – en zijn ze tot op de dag van vandaag niet meer teruggekomen.

Uiteindelijk heeft deze blessurebehandeling ertoe geleid dat ik in 2009 gekozen heb voor een opleiding tot sportmasseur. Na mijn afstuderen in 2011 opende ik mijn eerste praktijk, Sportmassage072, waarin ik sporters van alle niveaus heb behandeld en begeleid in het realiseren van hun doelen. Ik heb naast mijn werk meerdere cursussen binnen dit vakgebied gevolgd en aanvullende certificaten en diploma’s behaald. Ik zal mij ook altijd verder blijven ontwikkelen, in de hoop om nog meer voor mijn cliënten te kunnen betekenen.”

Fitness trainer en personal trainer

“In 2014 heb ik mijn diploma’s fitness trainer en personal trainer behaald en ben ik mij nog verder gaan verdiepen in gewrichten en de bewegingspatronen van het lichaam. Over hoe wij als mensen onbewust onze bewegingen aanpassen om beperkingen te vermijden, bijvoorbeeld. En over wat voor een invloed dit heeft op onze gezondheid en op het behalen van onze sportieve doelen. Ik leerde het lichaam als een geheel te zien. Ik leerde dat problemen in spieren beperkingen in gewrichten kunnen veroorzaken en vice versa.

Zo ontstond Rise Up Sporttherapie, een praktijk waar we personal training, sportmassage en mobiliteitstraining aanbieden. Los van elkaar, maar indien nodig ook als combinatie. Zo krijgen onze cliënten een volledig pakket en een volledige aanpak, die ervoor zorgt dat zij hun lichaam weer pijnvrij en op een verantwoorde manier kunnen bewegen.”

Diploma’s en certificeringen

Rise Up Sporttherapie beschikt over de volgende diploma’s en certificeringen:

Personal trainer (NASM, National Academy of Sports Medicine)
Fitness trainer 1 (FitVak)
Diploma Sportmassage (NGS, Nederlands Genootschap van Sportmassage)
Diploma Blessurepreventie (NGS)
Beweging Analyse en Oefenvormen (Bureau Mens)
Kinesio Taping (Bureau Mens)
Pathologie (NESPG, Nederlandse Examenstichting in de Sport- en Perimedische Gezondheidszorg)
Voetreflexzone massage (NESPG)
Blessurepreventie (Van de Veerman College)
Bewegingsleer (Van de Veerman College)
Therapeutische Ontwikkeling 1 (Van de Veerman College)
Therapeutische Ontwikkeling 2 (Van de Veerman College)
Stoelmassage (Van de Veerman College)
Aqama massageTM (Van de Veerman College)

Over Rise Up Sporttherapie Alkmaar

Rise Up Sporttherapie is dé plek voor sportmassage, mobiliteit en personal training in Alkmaar. Wij stemmen elke behandeling of training volledig af op u!

Over Rise Up Sporttherapie

Rise Up Sporttherapie is opgericht door personal trainer en sportmasseur Ben Skinner. Ben is geboren en getogen in de Amerikaanse staat Michigan en woont sinds 2004 in Nederland. In 2010 is hij afgestudeerd als Sportmasseur bij het Nederlands Genootschap van Sportmassage. Daarnaast heeft hij diverse opleidingen gevolgd op het gebied van blessurepreventie, bewegingsleer, bewegingsanalyse, kinesio taping en andere vormen van massage. Sinds zijn afstuderen heeft Ben veel ervaring opgedaan als sporttherapeut. 

“Ik ben 40 jaar oud, woon samen met mijn vriendin Brigitta, vader van Tomas en Olivia en stiefvader van Jordan en Aiden. Vanaf mijn 5e ben ik fanatiek bezig met sporten. Denk hierbij aan voetbal, honkbal en American Football. Basketbal en atletiek waren echter mijn grootste liefdes. Op mijn 16e kwam ik voor het eerst in aanraking met wat nu al jaren mijn vak is. Ik liep een rugblessure op tijdens een basketbalwedstrijd. Meerdere artsen en evenzoveel scans konden niet boven water krijgen wat er aan de hand was, terwijl de blessure steeds terug bleef komen. Pas op mijn 20e werd ik doorverwezen naar een massagetherapeut; na zes maanden behandeling waren de klachten verdwenen – en zijn ze tot op de dag van vandaag niet meer teruggekomen.

Uiteindelijk heeft deze blessurebehandeling ertoe geleid dat ik in 2009 gekozen heb voor een opleiding tot sportmasseur. Na mijn afstuderen in 2011 opende ik mijn eerste praktijk, Sportmassage072, waarin ik sporters van alle niveaus heb behandeld en begeleid in het realiseren van hun doelen. Ik heb naast mijn werk meerdere cursussen binnen dit vakgebied gevolgd en aanvullende certificaten en diploma’s behaald. Ik zal mij ook altijd verder blijven ontwikkelen, in de hoop om nog meer voor mijn cliënten te kunnen betekenen.”

Fitness trainer en personal trainer

“In 2014 heb ik mijn diploma’s fitness trainer en personal trainer behaald en ben ik mij nog verder gaan verdiepen in gewrichten en de bewegingspatronen van het lichaam. Over hoe wij als mensen onbewust onze bewegingen aanpassen om beperkingen te vermijden, bijvoorbeeld. En over wat voor een invloed dit heeft op onze gezondheid en op het behalen van onze sportieve doelen. Ik leerde het lichaam als een geheel te zien. Ik leerde dat problemen in spieren beperkingen in gewrichten kunnen veroorzaken en vice versa.

Zo ontstond Rise Up Sporttherapie, een praktijk waar we personal training, sportmassage en mobiliteitstraining aanbieden. Los van elkaar, maar indien nodig ook als combinatie. Zo krijgen onze cliënten een volledig pakket en een volledige aanpak, die ervoor zorgt dat zij hun lichaam weer pijnvrij en op een verantwoorde manier kunnen bewegen.”

Diploma’s en certificeringen

Rise Up Sporttherapie beschikt over de volgende diploma’s en certificeringen:

Back To Top